Welkom


U bevindt zich op de stamboomsite van de familie van der Steen. Het accent van deze site ligt op de tak afkomstig uit Pernis. 

Via de knop Genealogie komt u in onze database met tienduizenden namen, zowel van de mannelijke als van de vrouwelijke kant. 
 
Op de pagina Beeld en geluid vindt u onze familiefilm uit 1934 opgenomen in de Bestevaerstraat 1 hs. te Amsterdam West. Ook kunt u de laatste toespraak van onze grootvader Gerrit van der Steen horen, opgenomen op 1 januari 1961.
U vindt daar ook links naar onze web albums met honderden foto's en documenten.

Wij, de neven Johan en Carel van der Steen, zijn doorlopend bezig met het verzamelen, verwerken en plaatsen van nieuw materiaal. Mocht u nog foto’s, documenten of aanvullende informatie voor ons hebben, neem dan contact met ons op via:
 
 
Onder de knop Intro kunt u lezen wie wij zijn.
 
 
 
 
 
 
 
 
Genealogie Van der Steen, verhalen en stambomen, leren uit het verleden. 
 

 Afbeelding invoegen
 
Vrome bloeddorst op zee.
"Op zondag 12 september 1915 zag de bemanning van het Noorse schip Joan Rein een zwalkend vissersschip op de Noordzee. Het was helemaal onttakeld: De zeilen waren weg, net als alle netten, touwen en luiken. De bemanning bleek nog te leven, maar was ernstig verward. Vol overtuiging vertelden ze dat de wereld was vergaan en dat ze op weg waren naar het hemelse Jeruzalem." 
Lees verder in 'Verhalen' het hoofdstuk 'Vrome bloeddorst op zee'.