Verhalen en anekdotes

                                                                                             
Al sinds begin zestiger jaren van de vorige eeuw is onderzoek gedaan naar de herkomst van onze familie. Carel en neef Noets (Marinus Marinusz.) ondernamen toen al ware ‘expedities’ naar de archieven van Rotterdam en Pernis. Er werden interviews gehouden met mensen uit de generatie van onze opa Gerrit en een enkele maal nog ouder. Ook van de familie van Vliet van onze over oma Jacoba van Vliet, ontmoetten we nog interessante mensen zoals ome Louw van Vliet. (Foto hiernaast).
We tekenden zijn verhalen op, evenals die van de in Pernis legendarische Teuntje de Winter die getrouwd is geweest met Paulus van der Steen. Zij vertelde o.a. dat de vissloep waarop haar man zat op de rede moest blijven en pas binnen mocht komen als de pokken aan boord uitgeraasd was. Over angstige vissersvrouwen gesproken.

Ondertussen gaan wij, Johan en Carel,  veel professioneler te werk en middels bezoeken tekenden we nog heel wat interessante verhalen op, tot meer dan zeventig jaar oude roddels aan toe. 
Onze aantekeningen van toen en nu zijn zoveel mogelijk verwerkt in onze database en de meeste verhalen treft u aan  in het hoofdmenu onder de knop: Verhalen.

Onze speurtocht naar meer verhalen en anekdotes gaat onverminderd door.
Help ons daarbij: jencvdsteen@gmail.com
 


Genealogie Van der Steen, verhalen en stambomen, leren uit het verleden.