Van den Steen en Van den Steen Van Ommeren en Wadestein

Van den Steen (ook: Van den Steen van Ommeren en Van den Steen van Wadestein) is een Nederlands patriciërsgeslacht dat afkomstig is uit de Utrechtse stad IJsselstein. 
De stamvader Herman van den Steen (circa 1555 - ???) was vermoedelijk afkomstig uit Brussel. Hij was thesauriër en ontvanger van de domeinen van de stad IJsselstein. Van den Steen trouwde in 1580 in Brussel met Catharina Vlas. Zijn zoon Jacob van den Steen (circa 1581- circa 1630) was rentmeester van de graafschap Buren. Zijn nakomelingen vervulden bestuurlijke functies in Gelderland, onder meer in de steden Tiel en Zaltbommel. Drie opeenvolgende generaties van de familie waren burgemeester van Tiel en twee familiegeneraties waren burgemeester van Zaltbommel. Ook waren zij actief op provinciaal niveau.                            
 
Leden van het geslacht hadden onder meer de landgoederen Ommeren en Wadestein in bezit. Ook waren telgen heren van Erlecom, Gendt, Ommeren en Wadestein.
De genealogie van het geslacht Van den Steen is opgenomen in het Nederland's Patriciaat vanaf de 36e jaargang (1950).

Bron: Wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/Van_den_Steen
 
De genealogie is ook terug te vinden bij de stamboom van Hendrikjan Hoffman op:  http://www.hoffman.nl/genealogie

Lees meer over Arend François van den Steen (1766-1842), burgemeester van Nijmegen.
Arend Francois van den Steen

De verspreiding van de naam Van den Steen in 2007 met 139 naamdragers totaal volgens het Meertens instituut. Er zijn dan nog 8 naamdragers Van den Steen van Ommeren bekend.


Genealogie Van der Steen, verhalen en stambomen, leren uit het verleden.